Marja Černelič Knjige

knjiga-lezeca2-min

OSEBNA RAST

Rojstvo Venere - moja osebna zgodba

Knjiga s tem naslovom, ki je tik pred izidom, je nastajala veliko let, to je tudi oblika mojega terapevtskega dela. Pisati “se je začela” leta 2009, vmes sva “delo prekinili”, zdaj je končana. Pred tem je nastajala v mojem svetu idej, v nemanifestirani obliki. Njen obseg je cca 390 strani A4 formata.

 

Bistvo knjige je sporočilo osebne rasti:

  • prvi del je avtobiografija, kjer je poudarek na družinskih vzorcih, na družinski dinamiki, ki sem jo “podedovala”. Kot nezakonski otrok, sem odraščala v revščini, z mamo sva živeli v izraziti odvisnosti ena od druge, v tesnem posesivnem odnosu. V družini je bil skozi generacije prisoten vzorec manjvrednosti ženske v odnosu do moškega in izrazit vzorec o denarju, ki predstavlja gorje. Tukaj zajamem še pomembni del družinskih ta-bu tem, tudi skrivnost o tem, kdo je bil moj oče. To skrivnost je mama nesla s seboj v grob. Z močno lastno namero raziskovanja in “dela na sebi”, kar je bil proces, sem očeta po mamini smrti spoznala. Potrdila so se moja ugibanja, ko sem skozi celo otroštvo sestavljala puzzle o tej skrivnosti. Oče in mama sta bila celo v … sorodstvu…
  • drugi del sem poimenovala Šola življenja – spoznanja na moji poti. Tukaj teoretično, s psihološkega vidika obdelam teme, ki se mi zdijo pomembne na moji poti rasti. To so ne le teoretična, ampak predvsem moja lastna spoznanja. Nekaj tem: o stopnji zavedanja, o naši “senci”, o kompleksih, o tem, kako privlačim situacije v svoje življenje, o čustvih, o zatrti čustveni bolečini, o zameri, o sovraštvu, o odpuščanju, o postavljanju osebnih meja, o vzgoji, o boju s samim seboj, o mojem “klicu -po” …, o samopodobi, o sprejemanju odločitev, o smislu, o veri, o sebstvu, o notranjem dialogu, o molitvi, o meditaciji, o zakonu karme, o arhetipih, o partnerskih odnosih (o ženski, o moškem, o izbiri partnerja, ki ni naključna), o tem “KDO SEM JAZ?” in še o čem …


Skozi pripoved vključim veliko misli in pesmi, ki sem jih skozi leta zbirala, ko sem prebrala in preštudirala res veliko knjig.

Zanimivo vam bo morda tudi to, da sem vključila pri opisovanju mojega življenjskega potovanja – veliko arkano mitološkega tarota. Bila sem kot naivni Norček, ki se rodi – priplazi iz luknje, gre skozi dvajset lekcij in se na koncu notranje integrira… Življenje predstavim kot cikel, od rojstva do rojstva … Najbolj boleče teme sem povezala tudi z grškimi miti – na primer Kora in Demetra, ki zrcalita najin odnos z mamo, pa s pravljičnimi liki …

Kar nekaj strani namenim tudi puščavi, ki sem jo doživljala, pa smrti – ta tematika me je od nekdaj spremljala. Določene teme podkrepim tudi z lekcijami iz psihološke astrologije, saj je sinhroniciteta povsod prisotna.

Za naslovnico knjige sem izbrala prav posebno sliko – Botticellijevo Rojstvo Venere. Zato je tudi naslov povezan z rojstvom – z mojim drugim rojstvom. V sami knjigi podam tudi krajšo razlago o simboliki te meni zelo drage slike.

Krog bralcev, katerim je knjiga namenjena: vsi tisti, ki jih zanima osebna rast ali imajo težave s starši, kasneje pa povezano, težave v partnerstvu … je pa tudi zgolj za firbce.

"Viverra nibh cras pulvinar mattis nunc sed blandit libero volutpat. Rhoncus est pellentesque elit ullamcorper dignissim."
Kelli Marconi
Mashable
"Viverra nibh cras pulvinar mattis nunc sed blandit libero volutpat. Rhoncus est pellentesque elit."
Evelyn Duncan
USA Today
"Viverra nibh cras pulvinar mattis nunc sed blandit libero volutpat. Rhoncus est pellentesque elit ullamcorper dignissim."
Gerald Ellis
Elephant Journal

Socialna omrežja

Sledite mi in bodite prvi obveščeni!