Drugo rojstvo je čudovita knjiga. Presunljiva osebna zgodba pogumne pisateljice je obilno dopolnjena z modrostmi davnih filozofov, modrecev, psihologov. Zanimiva interpretacija antične zgodovine, astrologije ter modrosti vzhodnih filozofij, so snov, ki bralcu da misliti.

Prebral, se naučil, zrasel … se ponovno rodil. Brez sramu priznam, da sem jokal vsaj dvajsetkrat, Marja.

Bralci smo ti od srca hvaležni – mahatma – velika duša, kot je rastlina lahko hvaležna soncu.
A.K.
Knjigo Drugo rojstvo sem dobila za rojstni dan. Za petdeseti rojstni dan. Podarila sta mi jo hči in sin. Verjetno se jima je zdel privlačen, pomenljiv in zanimiv naslov knjige. Darila sem se zelo razveselila, ne samo zato, ker sta mi ob pomembni prelomnici v življenju podarila knjigo, ampak zato, ker je knjiga neprecenljivo bogastvo znanja in izkušenj, teorije in prakse. Ko sem knjigo začela brati, me je prevzela, čeprav nisem mogla razumeti, da otrok lahko preživi toliko neprijetnosti v svojem življenju. Zazdelo se mi je, da morajo tudi drugi slišati, kaj lahko naredi iz sebe nekdo, ki mu v otroštvu ni bilo lahko. Odločila sem se, da gospo Marjo povabim v oddajo Med štirimi stenami, ki je ponedeljkih dopoldne na sporedu na Prvem programu Radia Slovenija. Ko sem ji pisala, mi je takoj odgovorila, da z veseljem sodeluje. Ko sva se prvič srečali, sem začutila njeno toplino in krhkost, obenem pa neizmeren energijski potencial, zato razumem, da je bila sposobna napisati tako obsežno knjigo. Knjigo Drugo rojstvo imam na nočni omarici, ker ni knjiga, ki bi jo človek prebral od začetka do konca in odložil, ampak se vedno znova vrača na določene strani. Verjetno z razlogom.
Jana
Knjiga "Drugo rojstvo" Marje Černelič je predvsem pričevanje o človeški rasti, knjiga o pogumu pri odstiranju plasti človeške duše v vseh svetlobnih odtenkih, zaziranju vase s sočutno človečnostjo, ki jo premore veličina lastne izkušnje v službi pomagati sočloveku na razpotju ali življenjski poti. Je zbir znanja in izjemna bralsko-jezikovna izkušnja, saj avtorica z razgledanostjo sooča evropsko in vzhodno mitološko tradicijo s čustvi, delovanjem človekovega tukaj in zdaj, in pravzaprav že s samo zasnovo tega po obsegu in duhovni vrednosti širokega besedila, razgrne področje svojega mojstrstva: povezovanje nezavednega z zavednim. Prek besedila pa bralec, ki se mu pot (še) ni prepletla z neposredno duhovno izkušnjo v pogovoru z Marjo, dobi vsaj neznatno priložnost, da jo spozna, v širini, (so)čutju in neizmernem razumevanju. S slogovno izbrano besedo podpre tako pretanjenega bralca, kot tudi človeka v svoji bolečini ali iskalca psiholoških odgovorov na astrološka vprašanja. Draga Marja, hvala in čestitke!
Andreja
Bila sem na predstavitvi v Slovenj Gradcu. Kupila knjigo in berem …

Mislim, noro, prelepo... Se vidi, kako ste bili dosledni in vztrajni pri učenju, malo katera knjiga je napisana tako po "regelcih", da se navaja vire. Citati so krasni. Kadar pišete spontano, iz sebe, je prekrasen jezik, doživet, iskren, poetičen. Nekatere misli so kar uf in uf in uf... Ne vem, kaj naj bolj domiselnega napišem :). Pa vaše izkušnje... Zame ena naj naj knjig, pisana na mojo kožo.

Ko berem, kako je bilo živeti z mamo, še mene razkuri, hehe. A hkrati ozaveščam, kako so dogodki in osebe tukaj, da nas učijo, da napredujemo ter se jim zahvalimo.

Da ne govorim o tem, da imam tudi sama "vrhunska učitelja" - pokojna starša. In pa svoje življenje, prepričanja ter še kaj, kar še želim preseči.
Irena
Ko sem jo vzel (to zajetno vsebino, pravzaprav enciklopedijo) v roke sem si rekel: bom zmogel? ZMOGEL SEM!

Ko sem jo začel brati sem si rekel: bom razumel? RAZUMEL SEM!

Ko sem se spopadal s tvojo (osebno) zgodbo sem se vprašal: bom (za)čutil? (ZA)ČUTIL SEM!

Ko sem se soočal z miti, mitološkimi bitji in njih razlagami sem se vprašal: kje sem Jaz? JAZ SEM! JAZ SEM!

Ko sem se iskal v (psihološko) astroloških razlagah sem sem se vprašal: sem tu? TU SEM!

Ko sem iskal po virih in literaturi sem se vprašal: toliko? RES JE!

RES JE, draga Marja!
Napisala si in na ogled postavila izjemno delo. Pogumno, brez obvodov, izogibanj - brez zaves… Brez obsojanj, malikovanj… Bom pogumno (zahvalno) napisal: izjemno močna in vsebinsko ter strokovno nalezljiva vsebina – tudi v bodoče. Toda krogi odzivov bodo neprenehoma tu – in v tem je čar ter pomen tvoje knjige – tudi v bodoče. Lepo je vedeti, da si tu! NAMASTE
Dušan
knjiga-lezeca2-min

OSEBNA RAST

DRUGO ROJSTVO – Si za to, da se rodiva skupaj?

Knjiga je nastajala veliko let, najprej v svetu idej, v nemanifestirani obliki. Pisati »se je začela« leta 2009, vmes sva »delo prekinili« … Njeno rojstvo ni bilo enostavno. Pisanje je bilo dolga leta oblika mojega terapevtskega dela. Izšla je konec leta 2017, v samozaložbi, v obsegu 457 strani.

Bistvo knjige je sporočilo osebne rasti:

  • prvi del je avtobiografija, ki razkriva družinske vzorce, družinsko dinamiko, ki sem jo »podedovala«. Kot nezakonski otrok sem odraščala v revščini, z mamo sva živeli v močni medsebojni odvisnosti, v tesnem posesivnem odnosu. V družini je bil skozi generacije prisoten vzorec manjvrednosti ženske v odnosu do moškega in izrazit vzorec o denarju, ki predstavlja gorje. Predstavim dinamiko delovanja družinskih ta-bu tem. Glavni vir zanje je bila tema »moj oče«. To »skrivnost« je mama odnesla s seboj v grob. Z jasno namero, z močno voljo in z vztrajnim delom na lastni osebnosti, ki je proces, sem očeta po mamini smrti spoznala in marsikaj se je odkrilo …
  • drugi del knjige sem poimenovala Šola življenja – spoznanja na moji poti. Na svoji poti zorenja sem prišla do spoznanj, ki so se z leti integrirala v večjo celoto. »Norček«, ki sem jaz (in to je vsak od nas) na svoji poti spoznava življenjske lekcije, vse do zadnje, do stanja androgina. Naša stopnja zavedanja se ves čas spreminja – to je nikoli končan proces. S psihološkega vidika opišem določena spoznanja – nikakor ne zgolj teoretično! Pomembna so moja lastna spoznanja. Moj način dela je stremljenje k celovitosti, k povezovanju, zato vedno znanstvenim spoznanjem dodajam komplementarne načine spoznav in učenj.

Zanimivo je slediti mitologiji, ki pozna vse naše težave v odnosih, naše temperamente, naše vedenje … Razkriva nam semena življenjskih izzivov.

Zanimivo je slediti veliki arkani mitološkega tarota, kjer gre naivni Norček, ki se rodi – priplazi iz luknje, skozi  dvajset lekcij in se na koncu notranje integrira …

Zanimivo je predstaviti Življenje kot cikel, od rojstva do rojstva … in pri tem ne pozabiti, da se v Naravi vse dogaja v ciklih. Ženska se razvija od arhetipa dekleta do arhetipa babe (babice, čarovnice, temne ženske), moški se razvija od arhetipa fanta do arhetipa modreca …

Posebnost mojega pisanja je vključevanje velikega števila misli in pesmi, ki sem jih skozi leta zbirala, ko sem poglobljeno prebrala res veliko knjig.

Nekaj tem, ki jih boste še brali v knjigi: o stopnji zavedanja, o »senci«, o kompleksih, o čustvih, o zameri, o trpljenju, o odpuščanju, o osebnih mejah, o vzgoji, o boju s samim seboj, o samopodobi, o smislu, o veri, o sebstvu, o arhetipih, o partnerskem odnosu … in še o veliko drugih. In, seveda – o večnem vprašanju: »Kdo sem jaz?«

Naslovnica knjige – prav posebna slika, Botticellijeva Rojstvo Venere. Toliko simbolike je v njej! Simbolike, o kateri pišem.

Krog bralcev: vsi, ki se zavedate, da je bistvena notranja moč. Vsi, ki se zavedate, da se tisto, kar je znotraj vas, kaže v odnosih, ki jih vzpostavljate. Vsi, ki si želite spremeniti svoje odnose – morda odnose s starši, partnerji, poslovne odnose … Vsi, ki imate željo, da spremenite sebe … da znova rodite sami sebe.  Vsi, ki se ne najdete v zapisanem, pa vas žene le firbec …

 

Socialna omrežja

Sledite mi in bodite prvi obveščeni!