Danes, ko je Ljubljana zanimivo turistično mesto, je prav, da poleg zgodovinskih in umetnostnih znamenitosti seznanja turiste tudi z ljudskimi pripovedmi, ki so pripotovale v naš čas iz roda v rod. V ljudskih pripovedih najdemo ljudsko rednico, miselnost, verovanje, upanje, želje in predvsem vero v zmago pravice.

Komu je spletno izobraževanje namenjeno? Turističnim vodnikom, vsem zaposlenim v turizmu, hotelskim uslužbencem, učiteljem, vzgojiteljem in vsem, ki jih tematika zanima

Kako se spletnega izobraževanja lahko udeležite? Datum izvedbe: sreda, 12. 8. 2020 Ura: od 19.00 do 21.00 ure Preko ZOOM aplikacije Vse informacije na emailu: klubzaupamvase@gmail.com in marjacernelic@hotmail.com Kotizacija: 35,00 EUR – vključuje 2 urno izobraževanje, delovno gradivo, potrdilo o udeležbi.

Kdo je predavateljica Dušica Kunaver? Je pisateljica, zbiralka ljudske dediščine, publicistka – napisala je nekaj tisoč člankov, je avtorica (ali soavtorica) več kot 100 knjig o naslednjih vsebinah: slovensko ljudsko izročilo, anglistika, pedagogika in alpinizem. Profesorica Dušica Kunaver je še sama doživljala starosvetno slovensko vas in je dolga desetletja sama raziskovala slovensko ljudsko dediščino po vseh področjih Slovenije.

Poleg Dušice Kunaver bova z vami tudi mag. Marja Černelič, ki vam bom s sociološko psihološkega vidika dopolnila naše zgodbe iz ljudske dediščine in Katja Škrabar, ki vas bo popeljala v naše srečanje s kratko sprostitvijo.