DOGODKI

Bodite prvi obveščeni in se prijavite na E-novice

KONGRES O OZAVEŠČANJU V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU namenjen vzgojiteljem, učiteljem in ostalim strokovnjakom VIZ ZOOM 9. in 10. december 2022

Ozaveščanje naj se širi, kot krogi na vodi, ko vržemo kamen. “Vrline bi morali poučevati od osnovne šole …” ugotavljajo strokovnjaki.
Racionalnost je pomembni del, a je žal premalo. Vključiti je potrebno vse razsežnosti mladega bitja. Vzgoja čustev je zelo pomembna. Etika, vrline … teme, brez katerih ne gre, kot nam kaže Življenje samo. Dobre prakse, ozaveščenost, vztrajnost – to potrebujemo! Stopimo skupaj za boljšo šolo. Za boljše odnose. Za boljšo družbo. Za boljše življenje. Za boljšo starost.

Preberi več »

LEPO VEDENJE DOBRE ODNOSE GRADI – sreda, 26. 10. 2022, od 8.00 do 15.30 ure, preko ZOOMa; Strokovno usposabljanje za VIZ, KATIS

Besede imajo neizmerno moč: lahko gradijo ali rušijo. “Holistična retorika” je priprava za celo življenje. Ne le logos – argumenti, logika, izjemnega pomena je tudi etos – moralna, etična avtoriteta, vrednote, sočutje … Enako pomemben je patos – navezovanje stika z drugimi. Ne smemo pozabiti na celostno oziroma holistično pedagogiko.

Preberi več »